Afscheidsfotografie

Afscheids- of Uitvaartfotografie

“Foto’s helpen herinneren. Op respectvolle en waar mogelijk onopvallende wijze fotografeer ik betekenisvolle momenten.”

Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis. Emoties wisselen elkaar veelvuldig af en er gebeurt veel tegelijk. Als nabestaande kun je het soms allemaal niet goed bevatten. Hoe fijn is het dan dat je op een later tijdstip – in alle rust – met een herinneringsalbum op schoot deze dag nogmaals kunt ‘doorbladeren’. 

Foto’s bieden tevens een mooie aanleiding om met dierbaren over het afscheid en gemis te praten. Herinneringen ophalen en verhalen delen is troostend en belangrijk in het rouwproces.

Ik werk als uitvaartfotograaf samen met diverse regionale uitvaartondernemingen en word regelmatig door families rechtstreeks benaderd.

Werkwijze
We overleggen wat ik tijdens de uitvaart vast ga leggen. Iedere wens is bespreekbaar. Ik kan bijvoorbeeld enkele dagen voor de crematie of begrafenis al beginnen met de uitvaartreportage. Denk hierbij aan de versierde kist, de vele bloemen of de gemaakte tekeningen.
De foto’s worden door mij geselecteerd en bewerkt. Je ontvangt na een aantal weken een usb stick met de foto’s inclusief een klein cadeau album met 10 pagina’s (5 spreads).
Ik stel graag een royaler herinneringsalbum samen en ook dat gaat in overleg. Het is fijn om niet al te lang na het afscheid een mooi professioneel album met liefdevolle en troostrijke beelden binnen handbereik te hebben.

Prijzen

Een afscheidsreportage van 2 uur – inclusief usb stick en een 15×15 cm album met 10 pagina’s – €395,- incl btw.

Voor ieder extra uur bereken ik €90,- per uur. Een afscheidsdienst/uitvaart duurt gemiddeld om en nabij 4 uur

Een afscheidsreportage van 4 uur – inclusief usb stick en een 15×15 cm album met 10 pagina’s – €575,- incl. btw.

Een afscheidsreportage van 4 uur – inclusief usb stick en een A4 album met 40 pagina’s – €865,- incl btw.

Een afscheidsreportage van 4 uur – inclusief usb stick en een A4 album met 60 pagina’s – €940,- incl btw.

Ik fotografeer voornamelijk in de noordelijke provincies en de eerste 50 km worden niet berekend. Daarna bereken ik €0,30 per kilometer.

Foto’s

Deze foto’s zijn met toestemming van de diverse families geplaatst, waarvoor mijn hartelijke dank.

© Kristel Dallinga