REVIEWS

Wij als nabestaanden zijn diep onder de indruk van de wijze waarop Kristel het afscheid van onze lieve Geert heeft gefotografeerd en in een prachtig fotoboek heeft vastgelegd. Letterlijk en figuurlijk een zeer kostbaar album, maar zo de moeite waard! Professioneel vakfotograaf die zich vooraf goed in de omstandigheden en de naaste familie heeft voorbereid. Heeft een bijzonder oog voor details. Wij kunnen met een glimlach terugkijken op een zeer bijzondere uitvaart, mede dankzij de vastlegging van Kristel.
 
Alie Panman en familie, februari 2024
 
 

Kristel heeft werkelijk een prachtige en heel dierbare fotoserie gemaakt van het afscheid van mijn moeder. Met ongelofelijk veel gevoel voor detail en emotie. Ik had deze foto’s nooit willen missen en ben heel erg blij dat Kristel dit zo prachtig heeft vastgelegd.
 
Marit Merkus, december 2023
 
 

 
Onwijs fijn dat Kristel erbij was tijdens het afscheid van mijn lieve moeder. De foto’s zijn zo waardevol en alle momenten zijn prachtig vastgelegd! Ook fijn persoonlijk contact ❤️❤️
 
Linda van Marion, december 2023
 
 
 
 

Een warme vrouw voelt de situatie goed aan. Je merkt niet dat ze aanwezig is. Een mooi eindresultaat om je verdriet iets te verzachten.

 
Caroline, november 2023
 

Kristel is een erg professionele fotografe en weet op zeer gepaste wijze alle momenten met oog voor detail vast te leggen. Ze is betrokken, luistert goed en is erg prettig in omgang.

Kristel, onwijs dankbaar ben ik voor de kostbare foto’s die je gemaakt hebt tijdens de uitvaart!

 

Kristel is een fijne vrouw, neemt de tijd, zeer persoonlijk en fijn in contact.
Ze is op de achtergrond aanwezig, en tijdens de afscheidsdienst en begrafenis heb ik haar niet opgemerkt en toch zijn alle foto’s genomen.

Wat een dierbare herinneringsboek heeft ze voor ons gemaakt, een boek die heel persoonlijk is, maar die je aan iedereen kan laten zien!

Het is en blijft een lastige dag, dan is het zo fijn om d.m.v. de foto’s en het fotoboek het nog eens rustig te kunnen bekijken.

Ik zou het echt iedereen willen aanraden! Het is het dubbel en dwars waard!
 
Cathelijne, augustus 2023
 

 

Professioneel en fijn contact. Vele mooie foto’s van een dierbare herinnering!

fam. de Jong, augustus 2023

 

Voor de uitvaart van mijn schoonmoeder, hebben we Kristel gevraagd om dit te fotograferen. Zo konden we zelf helemaal met onze aandacht bij de uitvaart zijn en hoefden we zelf niets vast te leggen. Wat een goede beslissing is dat geweest! Kristel heeft op een integere en professionele manier de uitvaart voor ons vastgelegd. Haar aanwezigheid was op de achtergrond en bescheiden. Sommige familieleden waren er zich niet eens van bewust dat er een fotograaf rondliep! De resultaten waren prachtig! Oog voor detail, scherp en met een mooi overzicht van deze dag. Een dierbare herinnering aan een verdrietige en bijzondere dag, die helpt om het verlies een plek te geven. 
Dankjewel Kristel, voor je mooie werk!
Ik raad het iedereen aan om een uitvaartfotograaf in te zetten. Het geeft rust en de zekerheid dat je achteraf nog samen terug kunt kijken en momenten ziet die je op de dag zelf niet zag.

 

 
Johan Andringa, september 2023
 
 
 
Baby Bram

“Kristel heeft voor ons zeer dierbare foto’s gemaakt nadat onze zoon Bram is overleden. Ze is daarvoor bij ons thuis, bij de condoleance en bij de uitvaart geweest. Kristel en haar camera bewegen op een hele prettige en natuurlijke manier mee met de momenten. De foto’s zijn hierdoor puur en weerspiegelen de liefde, het verdriet en de saamhorigheid die wij op dat moment voelden. 

Kristel, bedankt! Wat doe jij bijzonder mooi en waardevol werk!”

Stefan & Ruth – augustus 2023

 

 
 
 
 
 
Meester Koen
Kristel heeft het afscheid van onze zoon zo mooi vastgelegd. Ze voelt naadloos aan welke momenten van belang zijn en maakt mooie en waardevolle foto’s zonder dat je opmerkt dat ze er is. Daarnaast is ze betrokken en een warme persoonlijkheid. 
Het laten vastleggen van een afscheid is iets wat we aanraden en het door Kristel laten doen ook.
 
Gerben en Stijnie
Leeuwarden, mei 2023
 
 
 
 
 
oma en kleindochter
 
 
Wij hebben een zeer fijne, respectvolle en bijna onzichtbare aanwezigheid ervaren
bij het afscheid van mijn vrouw met een prachtige fotoreportage
als blijvende herinnering. Dank Kristel.
 
februari 2023 – Assen
 
 
Uitvaartfotografie
 
Hallo Kristel
Wat ben ik blij met het prachtige album dat jij hebt gemaakt van de begrafenis van mijn partner.
De foto’s zijn subliem en heel erg mooi gerangschikt in het album 
Als in het album blader zie ik de hele dag weer voorbij gaan zoals het was.
Je hebt het heel goed weergegeven. Dankjewel!
 
Groeten Greet
 
februari 2023 – Glimmen

 

 
Uitvaartfotografie
Op 14 december 2022 was het afscheid van Gerard. Jij was er bij om alles vast te leggen en wat heb je dat geweldig gedaan. Je hebt de bijzondere en warme sfeer van de dag zo goed weten te vangen in beeld. Dat deed je onopvallend en met een scherp oog voor detail. We kijken terug op een verdrietige, maar ook prachtige dag en we willen jou heel erg bedanken voor jouw bijdrage daar aan. Het terugkijken van de vele foto’s werkt helend, nog steeds. Ook het fotoboekje is zeer waardevol voor mijn schoonmoeder. Aan de hand hiervan praat ze na over de begrafenis met mensen die bij haar op bezoek komen. 
 
Heel erg verrast dat je na de nazit nog terug bent gereden naar de begraafplaats om het graf te fotograferen in de ondergaande zon op die mooie heldere ijskoude dag. Prachtig! 
 
Familie Bijen – Stedum

 

Uitvaartfotografie

Een verdrietige dag mooi en integer vastleggen is een kunst.

Op 3 juni 2022 hebben we afscheid genomen van Geertje. Van de bijeenkomst in de Dorpskerk in Eelde, van de begrafenis op de Duinen en van het samenzijn in café Boelens heeft Kristel prachtige foto’s gemaakt. Een selectie daarvan is opgenomen in een album en geeft een mooi beeld van het intieme afscheid. En dat er die dag werd gefotografeerd zullen weinig aanwezigen hebben gemerkt. De foto’s dragen bij aan het verwerken van het verdriet om het verlies van Geertje.

Kristel heeft het afscheid mooi en integer vastgelegd. Ik ben blij haar daarvoor gevraagd te hebben.

Eelde, juni 2022 – Harry Koops

 

 

Ik was erg voorstander van jouw aanwezigheid. Maar toch een beetje ‘bang’ dat je aanwezig zou zijn. Maar ik echt, het was absoluut discreet en op de achtergrond. En met een geweldig resultaat. Was vooral onder de indruk van de foto’s tijdens de loop langs de kist van achter de vleugel. Zulke mooie foto’s!

 
Groetjes, Floris
Uitvaartfotografie
 

Kristel Dallinga neemt haar werk als fotografe zeer serieus. Toen duidelijk werd dat mijn partner Johan niet lang meer te leven had, is ze bij ons langs geweest om een serie van ons tweeën te maken. Dit is een onvergetelijke serie foto’s geworden welke ik koester.

Kristel heeft daarna van de dag van de begraving schitterende foto’s gemaakt en daarvan een fotoboek samengesteld waarin alle momenten van die dag die ik wil herinneren zijn opgenomen.

Het is een fotoboek geworden waarmee ik en de dierbaren van mijn Johan de ervaring, gevoelens en sfeer ten tijden van de bijeenkomst en begraving opnieuw beleven.

Het verassende is dat we tijdens die dag geen moment het idee hadden dat we door de ogen van de camera werden bekekenen. Kristel bewoog tussen ons door zonder op te vallen.

Iedereen die ook zo’n mooi herinneringsboek wil hebben beveel ik Kristel van harte aan!

Kristel heel erg bedankt voor deze mooie herinneringen!

Hartelijke groet, Annemarie

 
Uitvaartfotografie
Het ergste wat je als ouders kunt overkomen over kwam ons afgelopen januari. Na een voldragen zwangerschap verloren wij ons zo gewenste dochtertje.
Via onze uitvaart begeleider kwamen wij terecht bij Kristel.
Zij heeft ons het aller kostbaarste gegeven, foto’s van onze dochter en ons samen als gezin.
Ook tijdens de uitvaart was ze aanwezig, maar zo op de achtergrond dat je het bijna niet merkte dat ze er was.
Door haar prachtige foto’s is onze dochter altijd bij ons.
 
Groetjes Lambert, Isabel en Anne-Mae
februari 2022
 
 
 
Uitvaartfotografie

Een fijn warm mens, die op het meest kwetsbare moment de mooiste foto’s heeft gemaakt. Zij heeft er voor gezorgt dat wij nog vele mooie foto’s hebben van onze zoon, van ons afscheid tijdens de crematie. Wij hebben geen moment het gevoel gehad dat er een toch nog vrij onbekende persoon bij ons allerlaatste afscheid met naaste familie was. Vervolgens heeft Kristel ook nog een fotoboek samengesteld voor ons, in geen woorden uit te drukken hoe ontzettend mooi dat boek is geworden. Duizend maal dank dat jij hier bij was!

     Heel veel liefs, Jan en Jansje  💙
januari 2022
 
 
Uitvaartfotografie

Een uitvaart is nooit leuk om mee te maken, maar je kan ‘m wel zo organiseren dat het een memorabele dag wordt. Kristel weet dat heel goed vast te leggen, ze voelt haarfijn aan op welk moment een foto ‘nodig’ is. Ik vond het heel fijn dat ze erbij was om foto’s van de uitvaart van    mijn zusje te maken!  Ze was er, en ook weer niet…. Het resultaat mag er zijn, mooie foto’s in een handig bewaarboekje.

Ik kan Kristel van harte aanbevelen!

Angelique Perton – Assen – januari 2022

Zorgfotografie

Dag Kristel,

Jouw foto’s zeggen zoveel meer dan geschreven woorden, ze zijn zo treffend en puur en spreken voor zich. Hoe je op het juiste moment weet vast te leggen wat ons écht raakt en zó trots maakt.

Indrukwekkend ! Bedankt!

Met vriendelijke groet,

Ytsje Elsinga
Moeder van Gerrit Elsinga

Zorgfotografie

Zorgeloos zwemmen met onze lieve zoon. Met veel liefde en geduld fantastisch vastgelegd door Kristel. Wat fijn dat we deze mooie momenten op deze manier kunnen delen met anderen en ook zelf kunnen terugkijken wanneer we maar willen. Kristel bedankt!’

Groeten fam. Bergsma

Kristel heeft op professionele wijze onze uitvaart prachtig in beeld gebracht. Ze was onzichtbaar aanwezig maar haar aanwezigheid heeft prachtige herinneringen opgeleverd. Dat mochten wij digitaal terugzien alsook via een prachtig fotoboekje ter herinnering. 

Bertil Droste
Mei 2021

Lieve Kristel, 

Afgelopen december heb jij de uitvaart van onze zoon vastgelegd! We zijn ontzettend blij met de manier waarop jij dit hebt gedaan. We hebben bijna niet gemerkt dat je er was maar je hebt alles heel mooi en waardevol vastgelegd. We raden jou als fotograaf erg aan en hopen zeker nog eens gebruik te mogen maken van jouw diensten (wel graag in een andere setting).

Top kwaliteit!!!

Lieve groetjes Dennis en Carola
December 2020

Hoi Kristel,

Wat heb je een prachtige fotoreportage gemaakt van de crematie en het afscheid van onze moeder en schoonmoeder. Je hebt deze, voor ons erg zware dag, gevangen in een hele mooie en waardevolle fotoreportage. Op een discrete manier en met oog voor detail heb je prachtige foto’s gemaakt, niet alleen van de mensen maar ook detailfoto’s op de locatie zelf. We zijn erg blij met deze, zéér dierbare, serie foto’s.

Dank Kristel, ook namens de rest van de familie.

Hartelijke groet, Hans & Connie
Mei 2021, Groningen

Hallo Kristel,

Je hebt een prachtig album gemaakt met een heel mooie omslag in de stijl van Annie. Prachtige foto’s samengesteld tot een mooi geheel.

We zijn er blij mee. De foto’s geven precies de dag weer, iedere keer als we naar de foto’s kijken, herleven we het. We zullen jou zeker aanraden als fotograaf voor deze gelegenheden.

Hartelijke groet,

Bertus, kinderen en kleinkinderen
Mei 2021

Beste Kristel,

We hebben zojuist de foto’s en het album bekeken. We hebben het inderdaad niet droog kunnen houden. Wat prachtig is het geworden.

We vinden het een hele waardevolle herinnering aan Senne. We zien hoeveel moeite je er in hebt gestoken en willen je bij deze nogmaals heel erg bedanken.

Groetjes, Pieter en Sandra
Februari 2021

Dag Kristel,

Ik bekeek vandaag opnieuw de prachtige reportage die je maakte na het overlijden van mijn lief Niek. De foto’s heb ik verwerkt in een mooi boek dat het verhaal vertelt van het sterven en het begin van ervaren en bevatten van het verlies, het gemis en de pijn dat in de maanden na het sterven van Niek vorm kreeg in gezonde rouw om alles wat was en in mijn hart wordt bewaard. Ik ben dankbaar dat Grieta jouw naam noemde en in de waas van verdriet ik besefte hoe belangrijk deze foto’s zijn voor mij en de kinderen. Nu na zeven maanden en bijna drie weken wil ik je hiervoor bedanken. Je hebt het verschil gemaakt!

Hartelijke groet,
Elisabeth, najaar 2020

Afscheid van onze oom

Een uitvaart regelen voor een oom die -zonder kinderen- een belangrijke plek innam in de familie is anders. Je moet het goed doen voor velen. De foto’s van Kristel dragen bij aan het delen van het afscheid juist ook met diegenen die er vanwege afstand, conditie of de RIVM maatregelen rondom Corona niet bij konden zijn. En dan is Kristel precies de juiste persoon die je nodig hebt. Toegankelijk, begripvol, zonder schroom, met oog voor het moment en invoelend, maar ook met daadkracht. Altijd op de plek waar nodig…zonder dat je het merkt.

Ik kan tegen iedereen zeggen: niet twijfelen! Het enige waar je achteraf spijt van kan krijgen is dat je het níet gedaan hebt. Het geeft rust op zo’n drukke dag, te weten dat alles wordt vastgelegd en dat wat je gemist hebt kan terugkijken. 

Hartelijke groet, Carola Meijer
Juli 2020

Afscheid van onze zoon en grote broer

Hallo Kristel

We hebben al veel ontroerende reacties op het door jouw gemaakte fotoalbum rondom het afscheid van Merlijn gehad. Mensen hielden het niet droog en waren erg bewogen

Tekenend in je foto’s zijn de verbondenheid en liefde voor Merlijn, die zo sprekend aanwezig was.

Op de dagen dat je bij ons was was je onderdeel van ons gezin en nogmaals dank voor de mooie blijvende herinneringen van onze zoon die ons zeer dierbaar zijn.

Liefs Judith, Harkstede
Zomer 2020

Afscheid van mijn moeder

We hadden geen betere beslissing kunnen maken dan Kristel te vragen foto’s te maken op de uitvaart van onze moeder. Geheel overrompeld door haar overlijden, hebben we in een week tijd haar uitvaart geregeld en deze is uiteindelijk in een roes aan ons voorbij getrokken. Met dank aan de foto’s van Kristel kunnen we nog eens rustig terug naar dit moment. Op de dag zelf bewoog Kristel zich onopmerkelijk door de (kleine) ruimte. Een vak apart om een dergelijke gebeurtenis goed vast te leggen, maar zij kan dit! Daarnaast hebben wij het contact als heel prettig ervaren.

Kristel is flexibel en meedenkend, alles wat je nodig hebt in een roerige tijd. 

Groetjes, Renske,
Apeldoorn, voorjaar 2020

Afscheid van onze moeder

Mijn zus heeft het fotoalbum vandaag gekregen.
Zij vond het ontzettend mooi .
Jij ook bedankt voor de prachtige foto’s, we hebben er geen spijt van dat we voor een fotograaf  hebben gekozen!
Nog heel veel opdrachten toegewenst.
Groet van mijn zussen én van mij.
 
Sylvia Vink,
Groningen, v
oorjaar 2020

Afscheid van mijn broer

We hebben nauwelijks gemerkt dat je er was en dat is een compliment. Je foto’s maken echter duidelijk dat je er wel degelijk bij was! Je hebt de sfeer heel goed getroffen en een knappe balans weten te vinden tussen afstand houden en er dicht op zitten.

Kortom we zijn erg blij met het door jou gemaakte beeldverslag.

Nogmaals dank en wellicht tot ziens.

Hartelijke groet,

Ria Moedt, 
Groningen, najaar 2019

Afscheid van Willem     

Dag Kristel, Het album is prachtig geworden. Ik heb er heel veel aan om nog steeds te proberen te bevatten wat er gebeurd is. Jouw foto’s geven een heel mooi beeld van de sfeer. Knap hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. De foto’s vertellen het verhaal. Ik ben er erg blij mee. Een hele dierbare herinnering aan al die mensen die geweest zijn en het verdriet met mij en de familie hebben gedeeld.  Nogmaals bedankt!  

Groet Anita, 
Scharmer, augustus 2019

Afscheid van Ruud

Vandaag hebben we alle foto’s bekeken. Heel mooi.

Je hebt mensen kunnen fotograferen op mooie momenten en met mooie gebaren. Met veel oog voor detail en een prachtige, complete reportage van het geheel.

Ik heb zelf geen oog voor het maken van goede foto’s, maar zie dat jij dat wel hebt.

We zijn erg blij met wat je hebt opgestuurd.

Dank je wel!

Hartelijke groet, Geertje 
Utrecht, mei 2019

Afscheid van mijn moeder

Kristel, wat heb je de afscheidsplechtigheid van mijn moeder mooi vastgelegd! Het is een prachtig album geworden waar je veel zorg aan besteed hebt. Tijdens de ceremonie was je bescheiden en onopvallend aanwezig en het contact was heel prettig.

Ik ben heel blij dat alles zo mooi is gegaan en dat we foto’s hebben om te delen met anderen die er niet bij konden zijn. Maar ook voor onszelf om nog eens in te kijken en de herinneringen op te halen en vast te houden aan deze bijzondere en toch ook mooie dag. 

Dank!

Janet Heun,
Beetsterzwaag, april 2019

Afscheid van Philou

‘Mijn vriend en ik wilden na het overlijden van onze dochter Philou zoveel mogelijk vast leggen op foto zo ook de begrafenis. De dag van afscheid ben je eigenlijk snel vergeten dat er een fotograaf rond loopt, achteraf zeiden wij tegen elkaar bijzonder dat íemand zo geruisloos aanwezig kan zijn en toch de belangrijkste momenten vast legt. We hebben een prachtig fotoboek mogen ontvangen die ons erg dierbaar is. Wij maar ook de kinderen bladeren hem vaak door en vertellen dan over het afscheid’.

Linda de Boer,
Zoutkamp, maart 2019

Afscheid van Manou

‘Wij hebben bij het afscheid van onze dochter Manou, Kristel als fotograaf gehad en ik ben zo ontzettend blij dat we dat gedaan hebben. Het album dat we nu hebben van Manou haar afscheid ligt in de woonkamer op een mooie oude kist waarin we allerlei dingen van Manou en van de uitvaart bewaren. Af en toe pak ik het en blader ik er door heen. Het is zo fijn om op deze manier terug te kijken op haar afscheid. Er staan foto’s in van momenten waar wij als familie niet bij zijn geweest, zoals het schrijven van een laatste wens op de kist. En het is heel fijn om daar achteraf toch beeld bij te hebben. 

En tijdens de uitvaart hebben we niet eens vernomen dat Kristel bezig was met foto’s maken. 
Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden’.

Groetjes Agnes,
Januari 2019

Afscheid van mijn broer

“Kristel is een prettige fotograaf die zich zeer bescheiden (vrijwel onzichtbaar) tussen de zeer verdrietige mensen voegt en toch prachtige beelden van de afscheidsdienst weet te vangen. In het contact is Kristel erg vriendelijk en afgestemd. Het is erg fijn om de beelden terug te kijken van de verschillende sprekers, de (circa 700) gasten, het lopen naar de afscheidsdienst met de kist en de momenten voor en na de dienst.

Kristel weet de emoties goed te vangen en hoewel het immense verdriet de overhand had, is het ook gelukt om het lachen vast te leggen. Kijken naar de foto’s is alsof we kijken naar een prachtige film, helaas gaat het over het wrede lot dat in ons eigen leven heeft toegeslagen.”

Ik heb het er met de familie over gehad en we waren het er allemaal over eens dat bovenstaand een kloppende weergave is van hoe we jou hebben meegemaakt.

Nogmaals heel erg bedankt,

Groetjes Myrthe,
Oktober 2018

Afscheid van Casper

Ons besluit om het afscheid van Casper op foto te laten vast leggen is voor ons de juiste beslissing geweest. 

Het is een fotoreportage geworden die voor mij erg dierbaar is, gemaakt door een erg fijn mens. Kristel weet precies de juiste dingen te zeggen op de juiste momenten. Het is natuurlijk niet makkelijk wanneer je bij een familie binnenkomt die nog vol in hun verdriet zit.

Maar van het moment dat wij met Kristel in contact kwamen was het voor mij duidelijk dat we de juiste persoon hadden. Een erg warm, medelevend mens die op juiste moment professioneel weet te zijn. Op de dag van het afscheid wordt je geleefd en je emoties zorgen er ook voor dat, ondanks dat je denkt alles mee te hebben gekregen, dit toch niet zo is.

De reportage geeft mij een goed beeld van hoe de dag is verlopen. Het blijft moeilijk de foto’s terug te zien, maar ik denk de reden daarvoor ook is dat Kristel precies de juiste momenten heeft weten vast te leggen.

Die momenten dat net je beste vriendin haar armen om je heen slaat of het moment dat je omringt wordt door je familie. Sommige van deze momenten zijn mij ontgaan op de dag van het afscheid. Daarom is de reportage een enorm dierbare herinnering voor mij.

Kristel was op de dag van afscheid letterlijk onzichtbaar. Wat ik als erg prettig heb ervaren, zo blijft toch iedereen, ook op zo’n dag, zichzelf en krijg je de meest pure foto’s.  Naast de reportage hebben wij ook gekozen om een album te laten maken. Iets tastbaars, dat is in deze digitale wereld toch erg fijn om te hebben.

Wat mij een onmogelijk uitdaging leek, het selecteren van de foto’s voor het album, heeft Kristel  geweldig mee geholpen. Ze heeft met zorg een “proef” album samengesteld. Dit was een verademing, ik hoefde alleen maar te kijken of ik nog een foto wilde veranderen en kon dat makkelijk doorgeven. 

Om een lang verhaal kort te maken. Kristel, erg bedankt voor je mooie, emotionele maar ook zeker waardevolle foto’s. 

Annelies Overweg, 
September 2018

Afscheid van onze zoon

Kristel je hebt voor ons ter nagedachtenis aan de uitvaart van Casper een prachtig album gemaakt met een groot gevoel van integriteit en meelevendheid.

Heel hartelijk dank daarvoor!

Hartelijk groeten, Kees en Marian

Afscheid van mijn vader

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er ontzettend veel op je af’ hoor je mensen vaak zeggen. Het klinkt als een enorm cliche, maar het is echt waar. Onze vader had niet veel zaken rondom zijn dood geregeld, dus wij hebben veel dingen moeten besluiten. De week na het overlijden is een soort rush waar je doorheen gaat.

Een opeenstapeling van besluiten, emoties en momenten. Om hier later rustig op terug te kunnen kijken, hebben we besloten om enkele momenten vast te laten leggen. Daarnaast heeft onze vader zijn hele leven veel heeft gefotografeerd, waardoor we het passend vonden om zijn laatste afscheid vast te leggen. 

We zijn in contact getreden met Kristel een dag na ons vaders overlijden. De volgende dag kon ze al langskomen om te overleggen en een paar eerste momenten vast te leggen. Het contact met Kristel was heel fijn en droeg gelijk al bij aan het verwerken van de schok van het plotselinge overlijden van onze vader. 

Op de dag van de begrafenis was ze onzichtbaar aanwezig en heeft ze vele bijzondere momenten vast gelegd. Een ieder was die dag zo bezig met alles wat er moet gebeuren en zijn/ haar eigen verdriet. Het voelde heel vertrouwd dat Kristel bij alle emotionele momenten aanwezig was. Haar rust en professionaliteit stralen vertrouwen uit, niet alleen bij ons, maar ook bij alle familie en vrienden die die dag afscheid kwamen nemen van onze vader. Ook het samenstellen van het fotoboek ging in goed overleg en het resultaat is prachtig geworden. 

We zijn heel dankbaar dat we Kristel zijn tegengekomen en dat zij het laatste afscheid van onze vader heeft vastgelegd. Het later rustig terug kunnen kijken van beelden van die dag en van onze overleden vader vinden wij ontzettend waardevol. Het helpt bij de verwerking van het verdriet en het ontroert om te zien dat er zoveel mensen zijn die je steunen in deze moeilijke tijd.

Kristel, je bent een heel bijzonder mens. Bedankt vanuit de grond van ons hart.

Groningen, mei 2018

Afscheid van Fenna

Totaal onverwachts hebben wij in anderhalve dag afscheid moeten nemen van onze geweldige, prachtige en bijzondere dochter Fenna.

Van deze dag hebben we 2 albums gemaakt. Een blij album van alle foto’s die we tijdens het afscheid hebben laten zien van het leven met Fenna en een verdrietig album met de foto’s van de dag het afscheid. De meningen in ons gezin waren verdeeld over het maken van een reportage maar achteraf zijn we allemaal zo blij met de foto’s die we van Kristel gekregen hebben.

De verbondenheid, het verdriet, en de “mooie” momenten zijn zo zorgvuldig weergegeven in de foto’s. Soms erg heftig en intens om terug te zien maar ook weer erg mooi en waardevol.

Beide albums helpen ons om alle herinneringen mee te dragen in ons leven. Kristel, zowel in de foto’s als in jou voelen we de warmte en betrokkenheid van de dag.

En, je was er, maar ook weer niet. Wat bijzonder.

Heel erg bedankt!

Gea de Jonge,
Assen, mei 2018

Afscheid dhr H.Klap

Ik ben heel blij met de foto’s die er gemaakt zijn. Het geeft een mooi beeld van de begrafenis en ik kijk er graag naar. De foto’s zijn met veel respect genomen en je hebt haast onzichtbaar je werk gedaan.

Het heeft anderen tot denken gezet.

Groetjes en nogmaals bedankt!

Gina Klap,
Assen, mei 2018

Afscheid van mijn vader

Kristel is erg professioneel in haar werk. Ze is een dag voor de begrafenis langs geweest om te kijken waar de stoet langs zou lopen en hoe de kerk en begraafplaats eruit zagen. Zo was ze goed op de hoogte van alles en ze heeft ook die dag erg dierbare foto’s gemaakt van onze handen op de handen van mijn vader. 

Tijdens de dienst en het woord op de begraafplaats was ze op gepaste afstand aanwezig. Veel mensen zeiden achteraf dat ze haar aanwezigheid nauwelijks hadden opgemerkt. 

We hebben een prachtige reportage ontvangen die ons erg dierbaar is.

Alet, april 2018

Afscheid van Karst

Dankzij Fotostel heb ik een prachtig fotoboek van de begrafenis van mijn man.

Op zo’n dag word je geleefd en zijn er veel momenten die je mist of weer vergeet.

Dankzij de reportage kan ik rustig met mijn familie en vrienden het album bekijken en herinneringen ophalen.

Gerda Snippe
Bovensmilde, april 2018

Afscheid van Nico

Samen met Nico hebben we tijdens zijn ziekte vrijwel alles voor zijn uitvaart besproken. Tijdens het maken van de wade waarin Nico opgebaard en begraven is zijn wij toevallig in contact gekomen met Kristel. Na op haar site gekeken te hebben zijn we voor het eerst gaan denken over een fotograaf tijdens de uitvaart. Doordat ik van de begrafenis van mijn moeder geen enkele herinnering heb omdat ik zo verdrietig was leek het mij een goed idee om foto’s te laten maken. Iets wat wij maar ook onze omgeving niet kende en waarvan sommige mensen eerst vreemd opkeken. Ik dacht vind ik het niets dan kijk ik gewoon niet naar de foto’s maar wellicht is het juist een troost voor mij en voor Nico’s dochters.

Nou ik kan het iedereen aanraden. Kristel heeft foto’s gemaakt van Nico hier opgebaard in huis, onze vrienden en familie die samen met ons Nico het huis uit hebben gedragen, de fietstocht naar de kerk en de begraafplaats, in de kerk voor en tijdens het afscheid en ook bij het graf.

Ik ben enorm blij dat we gekozen hebben voor een fotograaf als Kristel. Het fotoboek is voor mij van grote waarde. Ik kijk er vaak in en beleef dan de dag dat we afscheid hebben genomen van Nico opnieuw. Voor mij, onze vrienden en familie, een mooie en dierbare dag.

Wilma, 
Eelde, januari 2018

Afscheid van Ron

Dank Kristel voor je prachtige foto’s van de begrafenis van Ron.

Hoe hard ook, de foto’s zijn zacht, mooi en respectvol en geven een goed beeld van deze moeilijke intensieve dag.

Hartelijke groet van mij en de kinderen.

Assen, januari 2018

Afscheid van Tonnie

‘We zijn super blij met de foto’s…  erg emotioneel om alles terug te zien maar wat heb je het prachtig weergeven…  ik kwam beelden tegen die nu al niet eens meer heel vers in mijn geheugen zaten…  bv dat we Tonnie thuis zelf in de auto gedaan hebben…

er is die dag zoveel gebeurd dat andere dingen op de voorgrond komen terwijl ik dat een heel fijn moment vond…  zo dierbaar de foto’s…  super bedankt ik zou het iedereen aanbevelen al hoop ik dat dat nog lang gaat duren.

Je bent een super fijn mens… erg mooi in je vak… hou dat vast!’

Jolanda Mensing,
Vries, augustus 2017

Afscheid van Nico

‘Kristel heeft de foto’s genomen bij de uitvaart van mijn man, het is zo fijn om de foto’s steeds weer te bekijken, zo mooi en waardevol.

Sommige zaken herinner je zelf niet eens en zie je op de foto’s. Mijn zoon wist niet meer dat we Nico samen uit huis hadden begeleid. Het staat gelukkig op de foto. Nico’s moeder van 92 vond het eerst maar niks dat er een fotograaf bij was…nu is zo blij met het boekje met een impressie.

De dag gaat in een roes voorbij en het is prachtig om de foto’s te bekijken.

Het is ook fijn om te laten zien aan mensen die er niet bij hebben kunnen zijn. Op de dag zelf hebben we Kristel niet eens gemerkt.

Dank je wel Kristel voor deze onuitwisbare herinnering!’

Els Altena, 
Vries, zomer 2017

Afscheid van dhr Jaap Tepper sr.

‘Plotseling is het zover dat je een beslissing moet nemen voor het wel of niet fotograferen bij het definitieve afscheid van je partner.
Gelukkig heb ik het wel gedaan! En het resultaat is een prachtig fotoboek geworden. Elke afbeelding is mooi.
Kristel, je was aanwezig om je werk te toen, maar ik heb je niet “gezien of opgemerkt”.
Geweldig zoals je dit hebt gedaan.
Iedereen vindt de foto’s geweldig – en voor mij worden ze steeds waardevoller. Bedankt!’

Tina Tepper
Veendam, februari 2017

Afscheid van dhr J. Teekman

‘Toen wij onverwacht werden geconfronteerd met de dood van mijn vader moesten er veel zaken geregeld worden.

Nadat wij onze uitvaartverzorgster hadden gekozen kwam er op een gegeven moment de vraag of wij foto’s wilden laten maken van de uitvaartdienst. Dat wilden wij absoluut en vervolgens kwam onze uitvaartverzorgster met Kristel Dallinga als de fotografe die de uitvaartdienst zou kunnen fotograferen. Omdat er zoveel zaken op je af komen is het prettig als er een professional foto’s maakt tijdens deze emotionele dag. Wij hebben gevraagd of Kristel de hele dag erbij zou kunnen zijn om alles in beeld te kunnen brengen.

Het fijne was dat Kristel aanwezig was zonder dat dit storend overkwam en wij zijn erg tevreden met het eindresultaat!

Kristel heeft het gevoel en de ervaring om op de juiste positie te staan waardoor er hele mooie foto’s tot stand komen die je zelf niet zomaar maakt.  Inmiddels hebben wij een aantal fotoboeken laten maken en iedereen die wij het laten zien is onder de indruk van de foto’s. 

Ik denk dat het zeker ook een specialisatie vereist, wat niet iedereen kan en Kristel is in staat om met de menselijke maat een waardige weergave te maken van een emotionele dag als de uitvaart van je dierbare.’

dhr. R.M. Teekman
Delfzijl, januari 2017

Afscheid Marita Nijenhuis

Jij hebt recentelijk foto’s gemaakt van de afscheidsceremonie van mijn vrouw, hier thuis, op het Paterswoldsemeer en in de Buitensocieteit.

Ondanks het feit dat ik je nauwelijks gezien heb, ook niet op de Buitensocieteit, heb je werkelijk schitterende foto’s gemaakt. Zowel technisch, maar ook inhoudelijk. Je hebt precies de goede dingen/mensen gefotografeerd.

Na de eerste 5 foto’s bekeken te hebben vond ik het wat incompleet omdat tussen al die mensen die mijn vrouw zo goed kende, zij er zelf niet op staat (behalve op de foto op de kist/mand).

Maar toen ik de avond daarna verder ging zag ik hoe mooi de foto’s en daar mee ook de mensen waren.

Kortom Kristel: enorm bedankt,  je hebt talent. Ik zal je bij andere mensen aanbevelen.

Vriendelijke groet,

Dhr. J. Oosterhoff
Groningen, najaar 2016

Afscheid mw. Dinie Zingstra

‘Bedankt voor de mooie fotoreportage. We zijn erg onder de indruk van jouw foto’s met oog voor detail.  We waarderen ook hoe je  de foto’s hebt aangeleverd. Met zoveel aandacht en warmte verzorgd.’

Met vriendelijke groet,

Ali Zingstra,
Emmen, voorjaar 2016

Afscheid mw. Dinie Zingstra

‘Als partner van Ali en gepensioneerd journalist met 40 jaar ervaring in radio en tv, wil ik niet nalaten je te complimenteren en te bedanken voor de fotoreportage.

Er zitten een aantal esthetisch prachtige en een aantal zeer aangrijpende foto’s tussen, die in een reportage niet zouden misstaan.’

Dank & Groet, Co Patist,
Emmen, voorjaar 2016