Uitvaartfotografie Drenthe

Uitvaartfotografie in de provincie Drenthe. Ik ben Kristel Dallinga, werkzaam als fotograaf in de zorg- en uitvaartbranche. Als uitvaartfotograaf doe ik er alles aan om op een integere manier de soms emotionele rollercoaster van een uitvaart vast te leggen. Uitvaartfotografie zorgt voor een unieke en waardevolle herinnering aan een verdrietige, maar ook liefdevolle dag. En omdat ik inmiddels uit ervaring weet dat mensen in de periode na de uitvaart behoefte hebben aan een tastbare herinnering, is het prettig om een fotograaf in te schakelen. Uiteraard fotografeer ik waar mogelijk op gepaste afstand van familie, vrienden en overige genodigden.

Kiezen voor uitvaartfotografie

Dat klinkt voor veel mensen, zeker in eerste instantie, als iets ongemakkelijks. Iemand die meeloopt tijdens de uitvaart en foto’s maakt van al die aangrijpende momenten. Achteraf hoor ik echter in vrijwel alle gevallen hetzelfde: ‘’wat fijn dat je ons hebt geholpen door deze ontroerende, mooie en soms verdrietige moment tastbaar te maken’’. Uitvaartfotografie is een speciale tak van fotografie. Het is belangrijk om e.e.a. goed aan te voelen, vooral niet storend aanwezig te zijn, maar wel af en toe dicht genoeg bij om op het juiste moment de waardevolle foto’s te kunnen maken. Foto’s waarop men later met liefde, maar ook met trots op terug kan kijken.

Als uitvaartfotograaf in Drenthe – ik heb mijn gezin in de kop van Drenthe groot gebracht – hoop ik een warme herinnering te creëren aan een belangrijke en vaak aangrijpende dag. Op een uitvaart kun je jezelf niet altijd goed voorbereiden. Als ervaren uitvaartfotograaf voel ik tijdens het fotograferen nagenoeg naadloos aan welke beelden belangrijk zijn voor familie en vrienden en begrijp ik de behoefte om vooral gedurende dit afscheid ongestoord samen te zijn met de mensen om wie je geeft.

uitvaartfotograaf drenthe

‘’Een uitvaart is hét moment om samen te zijn met de mensen van wie je houdt. Uitvaartfotografie laat die warme band terugkomen in een waardevolle fotoserie.’’

Afscheidsfotograaf in Drenthe

Afscheid nemen is vaak verdrietig en soms zelfs pijnlijk, maar kan tegelijk ook mooi en liefdevol zijn. Als afscheidsfotograaf ben ik bekend in het grootste gedeelte van de provincie Drenthe, zoals in Assen, Zuidlaren, Gieten, Rolde, Beilen, Eelde, Norg, Peize, Westerbork en Roden. Binnen elke opdracht zorg ik voor een goede voorbereiding en weet ik inmiddels hoe ik, waar mogelijk onopvallend, liefdevolle en troostrijke beelden kan maken. Ik respecteer de ruimte voor familie, vrienden en genodigden om op een goede manier afscheid te nemen van de persoon die hen zo dierbaar is. Wel blijf ik voortdurend alert om alle belangrijke momenten vast te leggen. Dat resulteert in een complete fotoreportage die in de vaak stillere periode na deze hectiek, troost en steun zal bieden. Om ook deze herinneringen te kunnen koesteren uit liefde.

afscheidsfotografie Drenthe

Mijn werkwijze

Uitvaartfotografie in Drenthe, hoe voltrekt zich dat? Enkele dagen voorafgaand aan de uitvaart kom ik graag langs om kennis te maken en e.e.a. door te spreken. De uitvaart zelf voltrekt zich vaak in een roes, mede door het grote verdriet en de vele emoties. Als afscheidsfotograaf weet ik wat er zoal komt kijken op de dag van uitvaart en daarom is het geruststellend om het gedeelte van uitvaartfotografie uit handen te kunnen geven. Ik probeer dit zo goed en optimaal mogelijk voor jullie te doen.

Fotostel levert naast alle geselecteerde en bewerkte foto’s op usb stick tevens een royaal fotoboekje. Dit vormt een tastbare herinnering aan het afscheid en kan met name steun en troost bieden aan de mensen die het dichtst bij dit afscheid staan. 

Meer weten?
Ik kom graag langs om kennis te maken. Ook kun je op deze website meer lezen over de uitvaartfotografie tarieven. Op zoek naar een uitvaartfotograaf in Drenthe? Ik help je graag door  het maken van liefdevolle en troostrijke herinneringen.