Uitvaartfotograaf Groningen

Ben je op zoek naar een uitvaartfotograaf in de provincie Groningen? Mijn naam is Kristel Dallinga van Fotostel. Uitvaartfotografie is een unieke manier om waardevolle herinneringen tijdens en rondom een uitvaart in beeld te brengen. Respectvol en waar mogelijk onopvallend, fotografeer ik belangrijke momenten terwijl je als familie in alle rust afscheid neemt van de jullie zo dierbare persoon. Uit ervaring weet ik dat veel mensen zich van de dag van afscheid minder herinneren dan dat ze verwacht hadden. Daardoor hebben deze foto’s extra waarde om de vaak liefdevolle momenten terug te zien en de aandacht en warmte nogmaals te ervaren. Uitvaartfotografie biedt troost en houvast.

Ik vertel graag meer over uitvaartfotografie en mijn werkwijze.

Waarom kiezen voor uitvaartfotografie?

Een uitvaart betekent het definitieve afscheid van iemand die je lief is. Het is vaak een emotionele rollercoaster, waardoor je deels voorbij gaat aan de mooie momenten die je met de mensen om je heen meemaakt. Je partner, kind of ouder die een arm om je schouder slaat, maar ook de vrienden die rondom de uitvaart steun bieden. Emoties dalen pas na de uitvaart in en dan kan je behoefte hebben aan een tastbare herinnering. Een reportage of een album die zo veelzeggend is, dat het de emoties van die dag in één of enkele beelden weet samen te vatten.

uitvaartfotografie groningen

“Met zorg en aandacht leg ik mooie, ontroerende, soms verdrietige maar bovenal liefdevolle momenten vast.”

Uitvaartfotografie blijkt na afloop altijd enorm waardevol. Het geeft een basis waar je altijd op terug kunt vallen. Een fotoserie van de uitvaart ontvang je zowel digitaal als in een fotoboek. Een dierbare herinnering aan een emotioneel maar ook prachtig afscheid.

uitvaartfotograaf Groningen

Afscheidsfotograaf in Groningen

Als uitvaartfotograaf kom ik overal in de provincie Groningen. Opgegroeid in Veendam en woonachtig in de stad in Groningen ben ik aardig bekend in Stad en Ommeland. Ik fotografeer o.a. in Haren, Bedum, Winsum en Roden en ken de weg in het uitvaartcentrum ‘Stilleweer’ in Appingedam’, op de begraafplaats ‘Buitenwoelhof’ te Veendam of in het crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde. Maar ook iets speciaals als een afscheidsdienst in één van de vele prachtige kerken die onze provincie rijk is. En niet te vergeten een laatste rustplaats op een aan de rand van het dorp gelegen begraafplaats, omringd door het indrukwekkende ‘hoge land’. Ongeacht de setting zorg ik als afscheidsfotograaf altijd voor een waardevolle herinnering. Als familie zit je midden in het rouwproces en wil je het liefst niet denken aan de toekomst. Door juist in de moeilijke periode na het afscheid te beschikken over een waardevol beeldverslag van de uitvaart, kun je wellicht net iets meer vorm geven aan een toekomst zónder de ander, maar wél met dierbare herinneringen voor altijd met je hart verbonden.

Werkwijze

Uitvaartfotografie draait om het onopvallend aanwezig zijn en beelden maken van waardevolle, vaak ook liefdevolle gebeurtenissen tijdens een uitvaart. Hoewel dit van nature al goed bij mij past, is het ook prettig om vooraf kennis te maken en e.e.a. door te nemen. Het biedt de familie de zekerheid ongestoord afscheid te kunnen nemen van hun dierbare, en zorgt ervoor dat ik als fotograaf goed ben voorbereid en weet wat er van mij verwacht wordt. Ik doe dan ook mijn uiterste best om op respectvolle en waar mogelijk onopvallende wijze de diverse belangrijke momenten te fotograferen. Mijn apparatuur maakt geen of nauwelijks geluid en de camera vereist geen flits. Dit resulteert in een natuurlijk belichte fotoserie en maakt mijn aanwezigheid nagenoeg onopvallend. 

Op zoek naar een uitvaartfotograaf in Groningen?

De weg naar een uitvaart is altijd beladen en er moet in relatief korte tijd veel geregeld worden. Wil je in de provincie Groningen gebruikmaken van een uitvaartfotograaf, dan neem ik dat gedeelte van de organisatie graag uit handen. Jij kunt dan je volledige aandacht geven aan alles wat er nog meer geregeld moet worden en ik maak met zorg en aandacht een compleet beeldverslag van alles wat er op deze belangrijke dag van afscheid gebeurt. Om te herinneren uit liefde.

Meer weten over uitvaartfotografie in de provincie Groningen?