Uitvaartfotografie

Herinneringen wil je koesteren, en dat is precies waar het binnen de uitvaartfotografie om draait. Een uitvaart is een ingrijpend gebeuren doordat je, soms zelfs volkomen onverwacht, afscheid moet nemen van je dierbare. Het later herinneringen kunnen ophalen aan deze verdrietige, maar vaak óók liefdevolle dag, biedt steun en troost. Als uitvaartfotograaf breng ik op respectvolle wijze belangrijke en waardevolle momenten in beeld. Momenten waarop je met een fijn gevoel terug kunt kijken. Welke je met dierbaren en vrienden wilt delen en waarover je wilt praten. Foto’s van de uitvaart kunnen houvast bieden en helpen dierbare momenten blijvend te herinneren.

afscheidsfotografie

Uitvaartfotografie is een reportage of serie foto’s van een afscheid. Het vastleggen van een bijzonder en ingrijpend gebeuren. De termen rouwfotograaf of afscheidsfotograaf worden hier ook regelmatig voor gebruikt. De plechtigheid rondom een uitvaart is vaak ook een moment van verbinding tussen familie, vrienden en bekenden. Deze verbinding zul je later terugzien in de geleverde reportage, beelden om troost uit te putten en te zien dat het afscheid ging zoals je wenste.

Uitvaartfotografie

Het belang van uitvaartfotografie

De laatste levensfase van een persoon die komt te overlijden staat vaak in het teken van emoties. Het is een intense en emotionele periode waarin je als dichtbij betrokkene vaak niet alles meekrijgt. Dat kan ervoor zorgen dat je na afloop van een begrafenis of crematie belangrijke momenten niet goed hebt meegekregen. Momenten waarop iedereen samen was en waar je op terug kunt vallen, nu en in de toekomst. En omdat je een uitvaart vaak als roes beleeft, ga je soms voorbij aan de liefde, warme band en het samenzijn dat je op deze dag óók hebt ervaren. Wil je dit graag tastbaar maken en in beeld brengen, dan kan uitvaartfotografie uitkomst bieden.

”Tijdens het afscheid van iemand die je lief is leg ik vooral warme en liefdevolle momenten vast”

Een stevige knuffel, een arm rond je schouder of een ander troostrijk gebaar door diegenen die zo dicht bij je staan. Het zijn ook deze momenten die ik als uitvaartfotograaf vastleg. Uiteraard waar mogelijk onopvallend, zodat jullie in ‘besloten veiligheid’ afscheid kunnen nemen van jullie dierbare en geliefde.

Waarom een uitvaartfotograaf?

Moet ik kiezen voor een fotograaf rondom de uitvaart? Het is een vraag die veel mensen zich stellen. Een terechte vraag, want een uitvaart blijft een ongemakkelijk onderwerp. Het is dan ook bij uitstek een persoonlijke keuze. In de diverse familiekringen komen vaak dezelfde vragen naar voren. In hoeverre breekt uitvaartfotografie in op intieme momenten? Wat doet zo’n gespecialiseerde fotograaf precies? En omdat het regelen van een uitvaart al stressvol genoeg is, kan de afscheidsfotografie zomaar op een tweede plan komen. Dat is jammer, want achteraf had je dit afscheid misschien toch wel willen laten vastleggen. Het nogmaals kunnen bekijken van de gemaakte beelden van deze belangrijke dag biedt troost en helpt herinneringen te bewaren. Immers, naast het verdrietige van dit alles was er óók warmte, liefdevolle aandacht én onderlinge verbondenheid.

Benieuwd wat afscheidsfotografie voor jou kan betekenen? Ik vertel je hier graag meer over en denk graag met je mee!

Meer weten over afscheidsfotografie? Neem dan contact op met Kristel Dallinga.

afscheidsfotografie

Lees meer over de kosten voor een afscheidsfotografie reportage

Waar ben ik actief?

Als uitvaartfotograaf ben ik actief in de drie Noordelijke provincies: Groningen, Friesland en Drenthe. Ben je elders in Nederland op zoek naar een gepassioneerde uitvaartfotograaf? Dan kom ik natuurlijk graag langs om samen te zorgen voor een mooi en professioneel beeldverslag van de uitvaart. Het liefdevolle afscheid van jullie dierbare.

fotografie uitvaart
uitvaart fotografie
Kiezen voor uitvaartfotografie

Beste Kristel,

We hebben zojuist de foto’s en het album bekeken. We hebben het inderdaad niet droog kunnen houden. Wat prachtig is het geworden. We vinden het een hele waardevolle herinnering aan Senne. We zien hoeveel moeite je er in hebt gestoken en willen je bij deze nogmaals heel erg bedanken.

Groetjes, Pieter en Sandra

Mijn werkwijze

Vanuit betrokkenheid met nabestaanden blijf ik waar mogelijk op de achtergrond. Alles rondom het afscheid wordt in beeld gebracht op respectvolle wijze, zonder dat ik storend aanwezig ben. Liefde, aandacht en warmte van alle aanwezige dierbaren, in combinatie met vele mooie momenten vormen de herinneringen die je altijd bij je draagt. Mijn beide professionele camera’s maken geen geluid en kunnen ook bij weinig licht – zonder gebruik van een flitser – de mooiste momenten vastleggen. Het resultaat? Een fotoserie van de uitvaart waar je met een goed – en zelfs trots gevoel – op terug zult kijken.

Uitvaartfotografie draait om het juiste moment. Anticiperen en emoties in beeld brengen. Ik kies met name voor troostrijke beelden. Binnen mijn werk leg ik de focus op onderlinge verbondenheid tijdens de uitvaart. Dat is wat voor mij uitvaartfotografie, én dus mijn werk, zo mooi en waardevol maakt!

Ben je op zoek naar een afscheidsfotograaf? Neem dan contact op.

Telefoonnummer: 06 – 23 15 15 81
E-mail: info@fotostel.nl