Lees en geniet mee van het verhaal achter deze foto

Mijn camera en ik zijn al aardig vertrouwd met Alrik. Ik heb voor het eerste nummer van BELEEF.* foto’s van hem gemaakt terwijl zijn vader op een zaterdagochtend speciaal voor hem op het prachtige oude kerkorgel speelde. Vader op het balkon en beneden in het gangpad een glunderende Alrik die al zijn eigen favorieten door de lege kerk hoorde galmen.

Oom Alrik

Deze keer reed ik opnieuw door het weidse hoge land naar ‘de kop van Grunn’ en ontmoette ik het hele gezin. Het idee was dat we Alrik als oom op de foto wilden zetten: trotse oom Alrik omringd door de recent geboren tweeling met hun twee oudere zusjes. Kinderen van zijn broer Stephan. Een ware happening, waarbij de tweeling nog het meest meewerkte. De beide oudere nichtjes vinden Alrik in al zijn enthousiasme toch wel wat onvoorspelbaar en dicht bij hem staan was zéker geen eigen keuze. De krukjes, die jullie als kijker eigenlijk helemaal niet hadden moeten zien, werden steeds verder van Alrik zijn rolstoelblad weggeschoven en de jongste begon zelfs te huilen. Einde oefening dacht ik nog, maar een grapje van haar papa deed haar toch weer lachend opkijken en zo ontstond dit beeld, waardoor het juist een ludieke en originele foto is geworden inclusief dit toch wel erg komische kijkje achter de schermen.

Zoekplaatje

Mocht je al gedacht hebben: deze familie durft om de tweeling zonder ondersteuning door Alrik vast te laten houden…, speur dan naar oma en de oplettende kijker zal haar vinden.

Happy family

Oh ja, en dan een leuk detail hoe de ‘happy family’ gezinsfoto tot stand kwam: Alrik zijn jongste broer Jasper werd vlak voor deze ochtendsessie zijn bed uitgeplukt. Een snelle plens water over het hoofd, enigszins slaapdronken bij het gezin aanschuiven, zo lang als nodig vriendelijk naar de fotograaf kijken en dan vlug weer naar binnen om te ontbijten. Een gezinsfoto op dit tijdstip…. niet zijn idee J

* Nieuwsgierig geworden? BELEEF. is het magazine van Wonen & Dagbesteding Noord-Nederland. We delen hierin de mooie verhalen over de onderscheidende zorg die we verlenen aan onze bijzondere doelgroep.

Hierbij de link naar het digitale magazine:

https://www.visio.org/visio.org/media/Visio/Downloads/TG_Magazine-Beleef_editie-2_juni-2022.pdf

3 reacties op “Lees en geniet mee van het verhaal achter deze foto”

  1. Wat zijn het prachtige foto en schatjes van kinderen Alrik vind het natuurlijk prachtig als ze komen
    Gelukkig kan hij er van genieten het is een schat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *