Thijs in Thialf – De schaatsbaan van het Noorden –

Visio magazine BELEEF. 3 – een kijkje achter de schermen –

Wat een kans kregen wij op een presenteerblaadje aangeboden, maar konden we deze ook pakken?

Ons plan: hoe leuk zou het zijn om voor de derde editie van ‘onze eigen Glossy BELEEF.’ met een heuse schaatsliefhebber, cliënt Thijs Arends, een uitstapje naar Thialf te maken. Een dubbele pagina van het magazine gevuld met mooie foto’s van een stralende Thijs, want genieten van alles rondom het schaatsen kost Thijs geen enkele moeite. Groot fan van Ireen Wüst, waar hij al eerder een handtekening van gescoord heeft en inmiddels ook flink onder de indruk van Irene Schouten. Thijs blijkt dus een aardig talent te hebben om Neerlands Golden Girls eruit te pikken!

Dankzij Visio collega’s Elly Schokker en Janiek Bakker

lukte het om het uitje richting Thialf te realiseren. Elly had via haar schaatscontacten al een aantal bekende schaatsers op onze komst én op het doel daarvan voorbereid en ter plekke lukte het haar ook nog om Jillert Anema, de trainer van team Zaanlander, op zijn schouder te tikken. Jillert ontving vervolgens uit handen van Thijs en Elly een goed gevuld Visio-tasje en tot onze grote verrassing werden wij ter plekke uitgenodigd om aan te sluiten bij de professionele fotoshoot op ‘de binnenplaats’. De start was over 10 á 15 minuten!

Wát een kans

en wij waren dan ook dolblij over zo’n superaanbod. Onder de indruk van zoveel geluk en tegelijkertijd al helemaal hyper door de voorpret van de aankomende fotosessie komt ook nog eens Irene Schouten recht op ons af schaatsen! Thijs leek even compleet overdonderd, maar herstelde bliksemsnel van zoveel moois en greep zijn kans door haar groet met een enthousiaste high five te beantwoorden. Na nog meer aandacht en een big smile schaatste Irene naar de fotosessie in het midden van Thialf, waar ook de shorttrackbaan ligt. Sjinkie Knegt was al gespot!

Wij haasten ons met spoed naar de lift,

zodat we zo snel mogelijk bij de fotosessie konden aansluiten. Thijs met Elly in de lift en Janiek en ik intussen met de trap onder de buitenbaan door. Maar wat bleek: de lift deed het niet! Nog een keer met Thijs in en uit en opnieuw geen enkele beweging. Rennend naar de receptie. Weet iemand …..heeft iemand…. kan iemand…? We kregen een liftsleutel mee en haastten ons terug. Thijs nogmaals in de lift, sleutel in het contact, niets… en na nog wat heen en weer geschuif nog steeds helemaal niets. Wat nu? Via een andere lift die ons alleen naar de boven kon brengen met z’n vieren rennend langs kantoren naar de overkant, want daar zou toch vast een tweede lift naar beneden zijn.

Buiten adem aangekomen

zagen we vanuit onze ooghoeken dat de fotosessie inmiddels in volle gang was. We vonden een lift en hoopten het nog redden! Deze lift bleek echter niet naar de shorttrackbaan op het binnengedeelte te gaan, maar alleen naar de kleedruimten onder het stadion. Teleurgesteld zagen we dat de fotosessie richting afronden liep en besloten we langs de kantoren en de fotogalerij terug te lopen. Onderweg kwamen we twee meer dan levensgrote foto’s tegen waarop Ireen Wust en Sven Kramer. Thijs, zich van geen commotie en gemiste kansen bewust, ging voor deze foto’s nog even uit z’n dak. Door zoveel plezier konden we onszelf gelukkig weer herpakken en volop met Thijs meegenieten.

Terug op de plek waar het eerder die middag

allemaal was begonnen, bleek team Zaanlander inmiddels gestart met hun vervolgtraining en besloten wij dat langer wachten geen zin zou hebben. Geen echt probleem want Thijs mocht ons trakteren op een Mac Donald maaltje! Wij gleden dus even later, met dank aan Janiek haar stuurmanskunst, door naar ons volgende uitje! Ter plekke van ons fastfood maaltje genietend ontving Elly een tweede appje: Thijs zijn vader vroeg ons of we vooral ook een ijsje als toetje wilden nemen want Thijs is dól op McFlurry! Een smakelijke afsluiter van een geweldig avontuur!

Nieuwsgierig geworden? De toegankelijke pdf van BELEEF. staat online:
https://lnkd.in/eaJGZ9sr

Dank Thialf, Jillert en Irene, maar zéker ook dank aan Elly en Janiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *